000 | 02556nam a2200373 i 4500 | ||
---|---|---|---|
650 |
_aEmociones y sentimientos _vCuentos infantiles |
||
650 |
_aFamilia _xCuentos |
||
650 |
_aFamilia _xCuentos |
||
650 | _aConvivencia | ||
650 | _aConvivencia | ||
650 | _aEmocioÌns e sentimentos | ||
650 | _aGastronomiÌa | ||
650 | _aGastronomiÌa | ||
700 | _aRodriÌguez, Manuela | ||
700 | _aHurtado, Pilar | ||
700 | _aRivera, Luisa | ||
997 | 0 | 0 | _e2 |
007 | ta | ||
008 | 221019s2022 sp ||||c |||| 00| 0|glg d | ||
017 | _aPO 516-2022 | ||
020 | _a9788413431710 | ||
080 | _a82-N | ||
100 | 1 |
_aHurtado, Pilar _d(1966-) _eaut _988926 |
|
245 | 1 | 3 |
_aO comedor da avoa _c/ Luisa Hurtado |
250 | _a1ª ed. | ||
260 |
_aPontevedra _b: Kalandraka _c, 2022 |
||
300 |
_a36 p. _b: Il. cor _c; 22 cm |
||
500 | _aTítulo orixinal: El comedor de la abuela. O texto de Pilar Hurtado, que literariamente remite ao realismo máxico, marida coas ilustracións de Luisa Rivera: os seus tons cálidos remítennos á proximidade do fogar, arredor do colorido dos ingredientes, e as súas paisaxes -con sorprendentes metáforas visuais- son escenarios intensamente vívidos. | ||
520 | 3 | _aO relato dunha tradición familiar, o tránsito dende a infancia e a adolescencia ao estadio adulto, e sobre todo, unha viaxe polo mundo e a gastronomía representativa de diversas culturas. «O comedor da avoa» é unha historia que estimula os sentidos: os pratos entran pola vista, envolven cos seus aromas, espertan o apetito… e ademais deixan unha pegada imborrable na memoria emotiva, como lles ocorre aos protagonistas. Dende a súa mirada infantil, non comprenden o efecto pracenteiro que causan nos maiores os manxares que cociña a matriarca da casa. Co tempo descubrirán que a súa comida ten a capacidade de transportalos mentalmente no espazo e mesmo facerlles perder a noción do tempo. Dende a fideuá do Mediterráneo ou o ceviche do Perú, ata o polo ao curry da India ou as enchiladas mexicanas, pasando polo ramen do Xapón ou o risotto italiano, entre outras especialidades culinarias. Un libro que resalta o valor de reunirse e compartir arredor da mesa; o acto de comer como unha experiencia para gozar. Un glosario final explica aspectos informativos sobre as elaboracións, anécdotas ou variedades de cada receita. | |
521 | _aPRI34 | ||
856 | _uhttps://kalandraka.com/o-comedor-da-avoa-galego.html |